Inghitim medicamente contrafacute

Facultatile de farmacie numara tot mai multi studenti si cand se credea ca afacerea merge ca pe roate, apar medicamentele contrafacute.

Dupa un lung si costisitor pelerinaj la medicul de familie, policlinici private si retete cu valori exorbitante, ajungem la mana farmacistilor, carora le intindem retetele in ideea ca vom primi medicamentul esential cu un rol bine definit: de a ne prelungi viata. Ce primim? Apa si glucoza, in cazul tratamentului Pegasys, utilizat in cazul hepatitei B si C.

Colegiul Farmacistilor din Romania face apel la vigilenta maxima in depistarea medicamentelor contrafacute, avertizand ca fenomenul este din ce in ce mai amplu la nivel mondial, nu doar in Romania.

Lupta pentru suprematie si indesarea propriului portofel poate fi tradus prin „calcarea peste cadavre”. Oare cum este sa-ti privesti vila de trei nivele si la fiecare etaj sa recunosti chipul unui pacient caruia nu i-ai dat sansa la viata?

Juramintele de la inceputul carierei din domeniul sanitar nu mai au nici o greutate atunci cand oameni nepotriviti isi iau angajamente pe care sunt convinsi ca nu le pot respecta. Mai tulburator este atunci cand cei devotati profesiei platesc „pacatele altora”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu