Andorra – fita maxima in materie de ski

Daca ar fi sa vorbesc de destinatii “pour les conaisseurs” n-as putea sa trec in tacere experienta numita Andorra. Un paradis turistic, Andorra este celebra ca fiind un fel de Ibiza a zapezii. Daca in sezonul cald viata de noapte a Ibizei o recomanda ca destinatie de top pentru turistii dornici de distractie, iarna viata de fite se muta in Andorra. Nu numai distractiile nocturne o recomanda insa ca destinatie de top pentru turistii de iarna, ci si experientele pe care ea le ofera in materie de ski.

Tocmai de aceea si agentiile de turism ofera numeroase oferte ski in Andorra, iar dintre acestea cele mai apreciate sunt cele din Pas de la Casa sau Soldeu. Partiile sunt perfecte pentru skiori de nivel mediu si pentru cei care sunt deja initiati la modul cel mai serios, insa exista si variante pentru incepatori. Pas de la Casa, de pilda, cea mai veche statiune din Andorra era renumita pentru cei peste 100 de kilometri de partii, 31 de ski-lifturi (instalatii de urcare), iar de cand a fost legata de o alta zona celebra pentru ski, Soldeu, turistii care ajung aici au la dispozitie si terenuri mai accidentate si partii abrupte, pentru care este celebru Soldeu. Pe de alta parte, insa, tot Soldeu este faimos si pentru scoala de ski foarte profi si pentru partiile pentru incepatori.

Andorra se afla intre Spania si Franta si singurul sau dezavantaj este ca nu are aeroport. De aceea, in caz ca cineva ar vrea sa ajunga aici cu avionul o poate face pana la Barcelona sau pana la aeroportul din Toulouse, Franta si de aici cu o masina inchiriata sau cu bus-ul.

Sa nu uit! Andorra este si un renumit paradis fiscal, si pe langa preturile mici pentru cazare, mancare, ski, etc…, este si un loc unde shoppingul de tip duty-free este la mare cautare. Asa ca rezerva-ti un pic din buget si pentru ceva cumparaturi, pentru ca zonele turistice nu duc lipsa de branduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu