Timisoara

Cu un numar de aproximativ 600.000 de locuitori, incluzand si studentii veniti pentru a urma facultatea aici, Timisoara este unul dintre cele mai vechi orase, jucand un rol principal pentru tara noastra, inca din vremurile vechi. Atunci cand porniti la drum pentru a descoperi plaiurile romanesti, Timisoara ar trebui, fara doar si poate sa se afle printre obiectivele turistice, intrucat are de oferit foarte multe lucruri.
Timisoara s-a dezvoltat cu mult inaintea altor orase din Romania. Astfel, in 1760, devenea primul oras din Europa care avea lampi de iluminat pe strazi. Primele proiectii cinematografice din Romania au avut loc tot la Timisoara, in jurul anului 1897. Aflata in sudul Campiei de Vest a Romaniei, Timisoara este scaldata de cele doua ape principale, Timis si Bega. Odinioara, din cauza acestora, intreaga zona era o mare mlastina si terenul era frecvent inundat. Acum insa, orasul este unul foarte puternic din punct de vedere economic, dar si turistic si cultural. Clima este putin mai blanda in Timisoara, fiind de tipul temperat continental, asfel incat transforma acest oras intr-un obiectiv turistic potrivit, indiferent de anotimp.
Din ansamblul de cladiri cu valoare istorica din Timisoara, atunci cand ajungeti aici trebuie neaparat sa luati in considerare in special cartierele Cetate, Iosefin si Fabric. Varietatea parcurilor, imbinate cu stilurile ahitecturale impresionante va vor face sa va indragostiti pe data de Timisoara. Dovada ca si cei ce au trecut odinioara pe aici au fost incantati sta faptul ca orasul mai este denumit si Mica Viena sau Orasul Parcurilor. Printre cele mai insemnate locuri din Timisoara sunt Piata Unirii, Piata Victoriei, Piata Libertatii, dar si Piata Maria, adica exact locul in care a rabufnit revolutia romaneasca din anul 1989. Cei care doresc sa se indrepte mai mult catre partea spirituala a vietii au la dispozitie destul de multe biserici si manastiri. Cateva dintre acestea sunt impozanta Catedrala Mitropolitana, Domul romano-catolic sau superba catedrala Millenium.
Un alt aspect, care va atrage atentia turistului, in Timisoara, este frumusetea arhitecturii specifice acestui oras, care imbina, intr-un mod subtil si armonios, diferite stiluri, drept dovada a vechimii acestui oras si a trecerii timpului si generatiilor de oameni. De asemeni, parcurile sunt pastrate si amenajate intr-un fel aparte, astfel incat o plimbare prin ele devine o reala placere si o sursa de relaxare fizica si psihica deosebita.
Hotelurile din Timisora sunt foarte bine amenajate, numarul lor fiind foarte mare si oferind conditii de cazare variate. De asemeni, exista si destul de multe pensiuni, astfel incat, in mod sigur, fiecare turist isi va gasi un loc unde sa stea, indiferent de gusturile sau dorintele pe care le are.
Asadar, daca nu ati apucat, inca, sa vizitati Timisoara, pana acum, aceasta este o ocazie ideala pentru a o face, deoarece este un oras care are foarte multe de oferit turistilor si care trebuie inclus pe lista fiecaruia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu