Cele mai cunoscute jocuri ale copilariei

In cazul in care nu va mai sunt cunoscute acele jocuri pe care le jucati cu atata ardoare alaturi de prieteni ore in sir, sau ca vreti sa i le faceti cunoscute copiilor dumneavoastra, iata mai jos, cateva din cele mai cunoscute jocuri ale tuturor timpurilor.

1. Ratele si vanatorii- reprezinta poate cel mai cunoscut joc cu mingea al tuturor copiilor. Este nevoie de doi vanatori, si un numar aleatoriu de copii care sa joace rolul de rate, ei stand in mijloc, si ferindu-se de cei doi vanatori care doresc sa loveasca ratele cu ajutorul unei mingi. In cazul in care una dintre rate este lovita aceasta iese din joc, si continua cele care au ramas neatinse.

2. Sotronul- se joaca pe asfaltul pe care se deseneaza forma unui omulet, format din cercuri sau patrate si care sunt numerotate. Jucatorii trebuie sa arunce cu o pietricica spre unul din numere si acolo unde aceasta cade sa parcurga traseul pana la numarul unde a cazut pietricica intr-un picior.

In cazul in care jucatorul cade, sau se dezechilibreaza si iese din perimetrul jocului acesta va fi descalificat.

3. Tara, tara vrem ostasi- acest joc este nevoie de cate doua echipe formate din 10-15 copii, cele doua echipe asezandu-se una in fata celeilalte la o distanta considerabila. In momentul in care una din echipe striga ‘’Tara, tara vrem ostasi’’ cealalta echipa va enumera pe cine va dori din echipa adversa pentru a veni sa incerce sa sparga zidul format din copiii care se tin strans legati de maini. Castigatoare este echipa care strange cat mai multi ostasi din echipa adversa.

4. Baba oarba- jocul se poate juca si intr-un numar relativ mic de copii, insa e mult mai palpitant atunci cand sunt angrenati mai multi participanti. Regula de obicei este simpla, se alege un copil ce joaca rolul de baba oarba, el fiind legat la ochi cu o esarfa si incearca sa prinda pe ceilalti participanti pentru a-i lua locul.

5. Mima- jocul se bazeaza pe existenta unui coordonator care are rolul de a spune unui participant la joc un cuvant pe care acesta trebuie sa-l mimeze cat mai bine, ajutandu-si in acest fel echipa sa ghiceasca cuvantul mimat. Castigatorii sunt desemnati cei care au ghicit cat mai multe cuvinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu