Fericirea a decazut în sec XXI

Despre fericire au mai rămas puține de spus. Vestitul slogan „Să trăiți bine” s-a dovedit a fi contrariul și o lucrătură politică.
 
Fericirea ne costă puțin efort, atenție și efort. Un psiholog spunea că a fi fericit este ieftin din punct de vedere financiar, dar valoros în ceea ce privește partea spirituală. Dacă este ieftin,asta nu înseamnă că nu-i de calitatea (asta este una dintre prejudecățile românilor). Fericirea nu este o destinație, ci un mod de a călători prin acestă viață, prin această lume. Toată lumea crede că fericirea este de fapt o țintă, o destinație. Fericirea ca destinație presupune că ți-ai slabilit ideea că doar atunci când o să faci sau când o să ai un anumit lucru vei fi fericit. Cu alte cuvinte, fericirea mă va aștepta undeva în viitor, iar până atunci eu trebuie să mă zbat într-o mai mare sau mai mică nefericire. Iar această gândire este o greșeală, pentru că fericirea este o atitudine.
 
În concluzie, fericirea este un mod de a gândi, de a simți, de a te comporta. Starea de fericire se diferențiază, oamenii o percep diferit. Pentru unul fericirea este bazată pe o stare de liniște inferioară, pentru altul fericirea poate fi asociată cu entuziasmul, pasiunea de a face totul energic în viață.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu